Epilarea definitivă: Cum funcționează, Cât durează și Ce rezultate are

Epilarea definitivă: Cum funcționează, Cât durează și Ce rezultate are. Află din acest articol toate raspunsurile la aceste întrebări.

Rapid, practic și eficient. Formula aproape perfectă pentru îndepărtarea părului nedorit. Nu este magie, epilarea definitivă a necesitat decenii de încercări și erori pentru a concura cu sistemele tradiționale de îndepărtare a părului precum ceara, cremele depilatoare și micile mașinării. Odată cu dezvoltarea unor tehnologii mai precise și prin multitudinea diferitelor tipuri de lasere ca principali aliați, epilarea definitivă a devenit în sfârșit una dintre cele mai alese resurse estetice din lume. Astfel, cum funcționează, cât durează și ce rezultate are, vom detalia în cele ce urmează.

Potrivit celui mai recent sondaj al Centrului INNOVADERM, epilarea definitivă se află în prezent în fruntea tratamentelor cosmetice, cu un numar considerabil de tratamente efectuate în ultimul an.

Pentru mulți, însă, este încă un mister cum funcționează, cât timp durează și care sunt rezultatele acestei proceduri de îndepărtare a firelor de păr.

Cum funcționează epilarea definitivă?

Epilarea definitivă constă în distrugerea rădăcinilor firului de păr prin intermediul căldurii pentru ca acestea să nu crească înapoi. Elysion Pro este cel mai eficient sistem de epilare definitivă care utilizează laserul dioda, asigurând rezultate excelente pentru orice tip de piele, indiferent de perioada anului, chiar și vara. Aparatul Elysion Pro produce o rază laser cu o lungime de undă de 810 nm concentrată pe zona tratată, astfel în timpul tratamentului, energia fasciculului laser cu dioda pătrunde în piele, încălzind rădăcina și distrugându-l permanent.

Într-o primă consultație se analizează, printre alți factori, foto-tipul pielii, culoarea și grosimea părului și prezența sau absența modificărilor hormonale. Acolo se definește numărul de ședințe (în funcție de vârstă, sex, metabolism și zona de epilat), intervalele dintre ședințe și îngrijirea ulterioară.

O îndoială – sau prejudecată – care poate apărea în fața epilarii definitive este dacă tratamentul este dureros. În acest sens, specialiștii asigură că senzația produsă de laser este asemănătoare cu o furnicătură, o înțepătură sau un mic ciupit.

Epilarea definitivă: Cum funcționează, Cât durează și Ce rezultate are

Cât durează o ședință de epilare definitivă și de câte ședințe este nevoie?

Astăzi există echipamente cu laser dioda care oferă rezultate excelente și permit tratarea tuturor tipurilor de piele și păr, chiar și cele mai fine. Sunt ultrarapide și cu o medie de 6 până la 8 ședințe, la fiecare 45 de zile, 90% din păr poate fi îndepărtat. Însă, durata unei ședințe de epilare definitivă, nu este aceeași pentru toate zonele de pe corp. Cu cât suprafața este mai mare și părul este mai des, cu atât se mărește și durata necesară îndepărtării firelor de păr.

Care sunt rezultatele epilării definitive?

Deși este cunoscut ca fiind definitiv, este important de clarificat că este o epilare prelungită. Epilarea cu laser va reduce permanent cantitatea de creștere a părului. Unele zone ale corpului vor experimenta îndepărtarea permanentă a părului, în timp ce alte zone pot avea nevoie de întreținere din când în când.

Pe lângă eliminarea părului nedorit, îndepărtarea permanentă a părului are o serie de beneficii suplimentare care permit tratarea unor probleme ale pielii și îmbunătățirea aspectului său.

De asemenea, epilarea definitivă este recomandată de dermatologi în cazurile de foliculită. Principalul avantaj al acestei metode este că vă permite să îndepărtați atât părul care crește și iese normal, cât și cel care este chistic sau cu foliculită, deoarece laserul acționează asupra părului ghidat de culoare, chiar dacă rămâne sub piele. Epilarea cu laser ajută la îmbunătățirea acestei patologii, iar rezultatele se văd deja de la prima ședință. Procedura poate fi completată cu o exfoliere a pielii în timpul dușului. În plus, laserul ajută la îmbunătățirea texturii și elasticității pielii, deoarece activează colagenul și elastina, oferind o mai mare finețe.

Un alt lucru de remarcat este că acest proces este foarte rapid și majoritatea ședințelor de tratament durează de la câteva minute până la o oră, în funcție de dimensiunea zonei și de tipul de piele.

De reținut este faptul că tratamentul cu laser nu răspunde în mod egal la toate tipurile de păr. În ciuda acestui fapt, există o perioadă caracteristică și generică de durată, precum și diferite faze prin care parul tău trece în timpul tratamentului.

Lasă-te pe mâna specialiștilor centrului INNOVADERM și cu siguranță vei beneficia de o experiență senzorială de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate

Newsletter

Abonare

Abonează-te la newsletter pentru a fi printre primii care află despre promoțiile noastre.

Înapoi
WhatsApp
Email
Suna-ne!