Cum refacem tenul după purtarea măștii în perioada de pandemie? Sfaturi utile de sezon!

Tenul după purtarea măștilor din timpul pandemiei COVID-19

Studii recente privind utilizarea zilnică a măștilor în timpul pandemiei de COVID-19 arată că mai mult de jumătate dintre utilizatori prezintă un efect negativ asupra pielii, direct legat de acestea. Starea de alarmă își face amprenta asupra celui mai mare organ din corpul nostru. La efectele psihologice ale situației se adaugă alimentația deficitară, lipsa exercițiilor fizice, masca fiind cireașa de pe tort, înrăutățind vizibil întreaga zonă care este în contact cu ea. Astfel, acest articol se bazează pe principalele afecțiuni ale pielii legate de utilizarea măștilor, ce se poate face pentru a minimiza efectele adverse și, în cele din urmă, ce măsuri preventive putem adopta. În acest sens, în cele ce urmează, specialiștii de la INNOVADERM oferă îndrumări simple despre cum ne refacem tenul după purtarea măștii în pandemie, dar și câteva sfaturi utile de sezon.

Cum ne afectează măștile pielea?

Folosirea măștilor pe care o facem poate fi crucială atunci când vine vorba de evitarea sau minimizarea problemelor pielii. S-a demonstrat că deformările în structura măștilor, cauzate de manipularea necorespunzătoare de către utilizatori sau de suprautilizare (deseori reutilizare), reduc porozitatea materialului, ducând la modificarea nivelurilor de oxigen și dioxid de carbon în spațiul dintre masca de protecție și piele. Consecință: efecte adverse asupra pielii și tractului respirator.

Se pare că va trebui să ne obișnuim să purtăm o mască chirurgicală în viața de zi cu zi din cauza situației de pandemie în care ne aflăm cufundați.

În timp ce susținem că prevenirea este mai bună decât vindecarea, măștile chirurgicale purtate pentru o perioadă lungă de timp pot crea un mediu nepotrivit pielii, ducând la dermatită, uscăciune, coșuri, eczeme și chiar acnee rozacee.

Vestea bună este că, doar cu câteva recomandări de bază și acordând mai multă atenție rutinei zilnice de îngrijire a pielii, daunele cauzate pot fi minimizate.

Sfaturi utile

Încercați să reduceți sau să evitați folosirea machiajului: Știm că îți dorești mereu să arăți impecabil, chiar și în timp ce te protejezi, dar adevărul este că machiajul combinat cu lipsa de ventilație nu va face bine tenului tău.

Din acest motiv, este de preferat sa sari peste machiaj aproape în totalitate, sau să folosești un machiaj minim, pentru a permite pielii să respire mai ușor.

Nu uita să te protejezi de soare! Masca nu protejează de razele soarelui, așa că este esențial, înainte de a ieși, să aplici o protecție solară potrivită tipului tău de piele și împrejurărilor de expunere.

Amintiți-vă că fotoprotecția este esențială pe tot parcursul anului, nu doar vara.

Cum refacem tenul după purtarea măștii în perioada de pandemie? Sfaturi utile de sezon!

Deveniți un bun prieten al dublei curățări: Odată ce vă întoarceți acasă, îndepărtați imediat orice urmă de machiaj sau produse cosmetice pe care le-ați folosit când ați plecat de acasă, pentru a vă curăța pielea în profunzime.Pentru începători, curățarea dublă presupune utilizarea unui ulei sau balsam demachiant pentru a îndepărta mai întâi machiajul, SPF și sebumul de pe suprafața pielii, urmată de un gel, spumă sau cremă de curățare pentru o curățare mult mai profundă și mai eficientă a pielii.

Folosind curățarea dublă, ai grijă să îndepărtezi complet machiajul și murdăria de pe piele, precum și celulele moarte, curățând în profunzime porii fără a usca pielea. Exfoliează-ți pielea! Exfolierea poate să nu fie un obicei obișnuit, dar dacă începi să folosești o mască chirurgicală în fiecare zi, acest pas este esențial dacă ai tenul mixt/gras și vrei să previi apariția acneei.

Cu toate acestea, știm cu toții că îngrijirea completă a tenului nu poate fi realizată doar folosind produse cosmetice acasă și că este indicat să apelezi periodic la tratamente profesionale, cum sunt, spre exemplu, cele recomandate de specialiștii noștri, conform nevoilor pielii tale.

Pentru o curățare profesională și o revitalizare uimitoare a tenului, poți urma, spre exemplu, un plan de tratamente ce include HYDRAFACIAL. Este o cură de tratamente cu rezultate maxime, de care te poți bucura pe termen lung. Cu HydraFacial s-a revoluționat tratamentele de curățare facială. Foarte rapid, oferă pielii toată atenția de care are nevoie în mai puțin de o oră, fiind singurul echipament de hidrodermoabraziune care combină simultan curățarea, exfolierea, extracția, hidratarea și protecția oferită de antioxidanți pentru un rezultat încântător. Cu ajutorul aparatului de tratament HydraFacial se corectează liniile fine, ridurile, porii măriți și congestionați, tenul acneic, hiperpigmentația și petele de vârstă.

HydraFacial este cea mai recentă și avansată tehnologie non-laser de refacere a țesutului cutanat, fiind singura procedură non-invazivă de rejuvenare a tenului care poate fi efectuată pe toate tipurile de piele și nu necesită timp de recuperare.

Nu lăsa masca chirurgicală să îți distrugă aspectul pielii! Ai încredere în tine! Zâmbește, chiar dacă masca protejează fericirea de pe chip.Folosește ochii! Oricât de greu ar părea, este mai ușor decât crezi.În ochi stă naturalețea. Iar când zâmbetul tău e natural, are grijă inima să îl ofere celorlalți în moduri neștiute de nimeni.Fii controlată de propria ta fericire!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Email
Suna-ne!